Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
25 Mins
Total Time:
35 Mins
Spaghetti z bobem – po wrzuceniu makaronu do wody przyszło mi do głowy, że trochę niewygodnie będzie się to jadło, bo nitki cienkie, a bob duży. Czy to się połączy i przede wszystkim, czy smaki mają szanse się połączyć? Niepotrzebnie się obawiałam, bo pieprzowe masło dodane do bobu idealnie oblepiło nitki spaghetti i bób, i stało się właśnie tym łącznikiem. A że miałam w lodówce resztki surowej, suszonej kiełbasy z dodatkiem papryki, stała się ona idealnym dodatkiem podkręcającym smak ❗ Bo NIE MARNUJEMY i wykorzystujemy na bieżąco to, co zalega i mogłoby się zmarnować 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Bób gotujemy w mocno osolonej wodzie ok. 8 minut (nie może się rozgotować). Obieramy ze skórki. Gotujemy spaghetti tak jak lubimy. Rozpuszczamy masło, wsypujemy pieprz, chwilę podsmażamy. Dodajemy bób i pokrojoną kiełbasę, podsmażamy 2-3 minuty cały czas mieszając. Dodajemy makaron i mieszamy dokładnie. I gotowe!
- Gotujemy spaghetti tak jak lubimy.
- Rozpuszczamy masło, wsypujemy pieprz, chwilę podsmażamy. Dodajemy bób i pokrojoną kiełbasę, podsmażamy 2-3 minuty cały czas mieszając. Dodajemy makaron i mieszamy dokładnie. I gotowe!