SPAGHETTI Z BOBEM

298 Views
makaron spaghetti z bobem
Yields: 4 Servings Prep Time: 10 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 35 Mins

Spaghetti z bobem – po wrzuceniu makaronu do wody przyszło mi do głowy, że trochę niewygodnie będzie się to jadło, bo nitki cienkie, a bob duży. Czy to się połączy i przede wszystkim, czy smaki mają szanse się połączyć? Niepotrzebnie się obawiałam, bo pieprzowe masło dodane do bobu idealnie oblepiło nitki spaghetti i bób, i stało się właśnie tym łącznikiem. A że miałam w lodówce resztki surowej, suszonej kiełbasy z dodatkiem papryki, stała się ona idealnym dodatkiem podkręcającym smak Bo NIE MARNUJEMY i wykorzystujemy na bieżąco to, co zalega i mogłoby się zmarnować 😊

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Bób gotujemy w mocno osolonej wodzie ok. 8 minut (nie może się rozgotować). Obieramy ze skórki. Gotujemy spaghetti tak jak lubimy. Rozpuszczamy masło, wsypujemy pieprz, chwilę podsmażamy. Dodajemy bób i pokrojoną kiełbasę, podsmażamy 2-3 minuty cały czas mieszając. Dodajemy makaron i mieszamy dokładnie. I gotowe!
  • Gotujemy spaghetti tak jak lubimy.
  • Rozpuszczamy masło, wsypujemy pieprz, chwilę podsmażamy. Dodajemy bób i pokrojoną kiełbasę, podsmażamy 2-3 minuty cały czas mieszając. Dodajemy makaron i mieszamy dokładnie. I gotowe!