SPAGHETTI z krewetkami i zieloną pietruszką

460 Views
spaghetti z krewetkami i zieloną pietruszką
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 15 Mins

Makaron spaghetti podany z krewetkami, z aromatem czosnku – to od razu brzmi wykwintnie. Jeśli do tego użyjemy białego wina i wykończymy danie zieloną pietruszką, mamy ucztę dla oczu i podniebienia 🎯

Jest tak proste i szybkie w przygotowaniu, że na prawdę nie ma o czym pisać, tylko do roboty

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Makaron gotujemy tak, jak lubimy.
  • Starty czosnek podsmażamy ok. 1 minutę na rozgrzanym maśle. Wrzucamy rozmrożone krewetki. Smażymy kilka minut, aż zrobią się różowe, mieszając. Jeśli używamy wina, wlewamy je na patelnię i gotujemy na mocnym ogniu 1-2 minuty, żeby część odparowała.
  • Dodajemy do patelni makaron plus 2-3 łyżki wody z jego gotowania, dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
  • Pietruszkę siekamy i posypujemy nią danie na talerzach. I gotowe!