Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
15 Mins
Makaron spaghetti podany z krewetkami, z aromatem czosnku – to od razu brzmi wykwintnie. Jeśli do tego użyjemy białego wina i wykończymy danie zieloną pietruszką, mamy ucztę dla oczu i podniebienia 🎯
Jest tak proste i szybkie w przygotowaniu, że na prawdę nie ma o czym pisać, tylko do roboty ❗
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Makaron gotujemy tak, jak lubimy.
- Starty czosnek podsmażamy ok. 1 minutę na rozgrzanym maśle. Wrzucamy rozmrożone krewetki. Smażymy kilka minut, aż zrobią się różowe, mieszając. Jeśli używamy wina, wlewamy je na patelnię i gotujemy na mocnym ogniu 1-2 minuty, żeby część odparowała.
- Dodajemy do patelni makaron plus 2-3 łyżki wody z jego gotowania, dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
- Pietruszkę siekamy i posypujemy nią danie na talerzach. I gotowe!