SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ z ogórkiem kiszonym

555 Views
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym to wynik researchu w internetach. Potrzebne było coś z kapusty pekińskiej (najzdrowsza z kapust – najgęstsza odżywczo!), najlepiej z jabłkiem. Tak też wyszukiwałam. Trafiłam na opcję z jabłkiem i marchewką, która w pierwszym momencie wydała mi się nieco podobna do uwielbianego przez wszystkich COLESŁAWA, pewnie za sprawą podobieństwa składników. To jednak nadal nie było to, czego potrzebowałam – brak wyrazistości w smaku! A co jest wyraziste w smaku? Ogórki kiszone! I to było to: połączenie kwaśności i chrupkości ogórków kiszonych ze słodkim smakiem jabłka i marchewki, doprawienie odrobiną majonezu (dla smaku) i pysznym naturalnym jogurtem – absolutny strzał w dziesiątkę 🎯

Surówka ta nadaje się absolutnie do wszystkiego, łącznie z grzaną kiełbaską czy też samym pieczywem (wypróbowane z resztką, która została z obiadu). Na przygotowanie potrzebujemy kilku minut, więc wkład pracy jest niewielki, a efekt – fantastyczny w smaku 🥇

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/2 Instructions
  • Kapustę szatkujemy cieniutko; ogórki kroimy wzdłuż na ćwiartki i następnie na cieniutkie plasterki; jabłka dzielimy na ósemki i też na cieniutkie plasterki; marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Łączymy wszystko razem, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. I gotowe!