Category: NA DODATEK, NA LUNCH, NA SZYBKO, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Surówka z kapusty pekińskiej to świetny wybór na każda okazję – zarówno do obiadu, jak i do tzw. zimnej płyty czy po prostu na lekką kolację. Ta kombinacja – z drobniutko pokrojonym selerem naciowym i słodkimi czerwonymi winogronami, doprawiona pestkami dyni – jest naprawdę wyśmienita w smaku 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Kapustę kroimy z cieniutkie paseczki (razem z grubymi częściami – będzie bardziej chrupiąca).
- Seler kroimy wzdłużna paski, po czym w poprzek drobniutko.
- Winogrona kroimy wzdłuż na ćwiartki.
- Pestki dyni tłuczemy na mniejsze kawałki (lepiej wyglądają i lepiej łączą się z pozostałymi składnikami – ja robię to tłuczkiem do mięsa, pestki włożone do woreczka).
- Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku. I gotowe!