SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ z winogronami

437 Views
surówka z kapusty pekińskiej z selerem naciowym, winogronami i pestkami dyni
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins

Surówka z kapusty pekińskiej to świetny wybór na każda okazję – zarówno do obiadu, jak i do tzw. zimnej płyty czy  po prostu na lekką kolację. Ta kombinacja – z drobniutko pokrojonym selerem naciowym i słodkimi czerwonymi winogronami, doprawiona pestkami dyni – jest naprawdę wyśmienita w smaku 😊

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Kapustę kroimy z cieniutkie paseczki (razem z grubymi częściami – będzie bardziej chrupiąca).
  • Seler kroimy wzdłużna paski, po czym w poprzek drobniutko.
  • Winogrona kroimy wzdłuż na ćwiartki.
  • Pestki dyni tłuczemy na mniejsze kawałki (lepiej wyglądają i lepiej łączą się z pozostałymi składnikami – ja robię to tłuczkiem do mięsa, pestki włożone do woreczka).
  • Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku. I gotowe!