SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY na słodko

701 Views
surówka z kapusty kiszonej na słodko
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins

Surówka z kiszonej kapusty to popularny dodatek do dań z mięsa, ale świetnie pasuje też do kiełbasek pieczonych / smażonych / grillowanych. A ma w sobie tyle zdrowa Ta wersja jest nieco słodsza, bo dosłodzona i znacznie więcej jest w niej marchewki, przez co jest też wyraźnie pomarańczowa 😁 Aż chce się jej spróbować! A potem już pałaszować nawet bez dania głównego 🥇 Można też dodać do niej pokrojonego ananasa z puszki lub namoczone rodzynki (również zamiast cukru) – taka wersja surówki z kiszonej kapusty będzie jeszcze słodsza i chrupiąca 😍 A brązowy cukier doda lekko innego aromatu, więc można wypróbować różne wersje Muszę jeszcze spróbować wersji z syropem klonowym zamiast cukru – jeśli się sprawdzi (dla mnie na pewno), na pewno trafi kiedyś do jadłospisu 😊

Ingredients

0/5 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/2 Instructions
  • Kapustę kiszoną lekko przepłukujemy wodą. Jeśli to konieczne, kroimy drobniej.
  • Marchewki ścieramy na tarce: jedną na malutkich oczkach, drugą na dużych oczkach. Dodajemy do kapusty razem z cukrem i olejem, dokładnie mieszamy, żeby cała kapusta pokryła się marchewką. Jeśli dodajemy ananasa / rodzynki, robimy to pod koniec mieszania. I gotowe!