Category: NA DODATEK, NA LUNCH, NA MAŁY GŁÓD, NA OBIAD, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Surówka z białej rzodkwi, marchewki i jabłka, z dodatkiem jogurtu i majonezu, to pyszny dodatek do większości dań obiadowych. Można tez zajadać ją solo na drugie śniadanie czy lunch, uzupełnioną ulubionym pieczywem lub na przykład brie lub camembert. U mnie jako dodatek do ŁOSOSIA PIECZONEGO z kminem rzymskim, wspaniale dopełniła jego nieco ostry smak 💪
Biała rzodkiew nie jest zbyt popularna w polskich domach, a powinna być, bo jest wyśmienita pod każda postacią, głownie na surowo: do surówek, na kanapki, do chrupania solo lub z innymi warzywami 😊 Doskonała do pieczonych czy smażonych ziemniaków – sprawdzone wielokrotnie 🥇
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Rzodkiew, marchewkę oraz jabłko ścieramy maszynka julienne na krótkie wiórki lub na tarce o dużych oczkach.
- Kapustę pekińską lub sałatę lodową szatkujemy cienko.
- Mieszamy z grubsza warzywa. Solimy z wierzchu, posypujemy pieprzem, dodajemy jogurt i majonez, dokładnie mieszamy. I gotowe!