Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
12 Mins
Total Time:
22 Mins
Szaszłyki z kurczaka to bardzo popularne danie na grill. Ze zwijanymi plastrami cukinii zachowują delikatność smaku. Dlatego w tej wersji podbijamy go tylko czosnkiem, bez dodatkowych ziół czy papryki 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mięso kroimy w dużą kostkę (grubą część; cienkie kawałki odcinamy i odkładamy do lodówki do wykorzystania np. do zupy).
- Czosnek ścieramy na tarce, łączymy z sokiem z cytryny, oliwą i przyprawami. Wkładamy do marynaty mięso i zostawiamy na minimum 1 godzinę.
- Cukinie kroimy w plastry wzdłuż.
- Na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków nabijamy mięso na zmianę ze zwiniętymi plastrami cukinii. Smarujemy całość jeszcze marynatą i grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony mięsa z kurczaka. I gotowe!