Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
30 Mins
Total Time:
40 Mins
Warzywa w sosie curry to danie proste w przygotowaniu, ale pracochłonne. Cały czas trzeba coś kroić❗ Ale za to warzywa szybko są gotowe, a jakie pyszne ❗ W oryginalnym przepisie doprawia się tą potrawę jeszcze sokiem z cytryny, ja jednak nie lubię takiego zakwaszania (choć żałuję, bo to ponoć zdrowe 😉).
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Na rozgrzany olej wrzucamy wszystkie przyprawy oprócz soli i curry, smażymy 2 minuty na małym ogniu, mieszając.
- Cebule kroimy w piórka i wrzucamy na olej, podsmażamy 5-6 minut.
- Marchewki kroimy w cieniutkie plasterki, kalafior dzielimy na małe różyczki, wrzucamy na olej, smażymy ok. 3-4 minuty.
- Ziemniaki kroimy w kostkę, paprykę w paski, dorzucamy do warzyw, smażymy kolejne 3-4 minuty. Zalewamy szklanką wody, dodajemy sól i curry. Dusimy do miękkości warzyw (kilka minut). Dodajemy śmietankę, doprawiamy do smaku. I gotowe!