ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW

495 Views
zaupa krem z białych warzyw z serkiem halloumi i koperkiem
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 30 Mins

Zupa z białych warzyw: cebuli, pietruszki i selera jest szybka, prosta i pyszna. Dodatek pasty tahini lub masła orzechowego ma tylko delikatnie podkreślić jej smak, ale nie jest konieczny – można zupę bardziej dosolić, a absolutnie fantastyczny serek halloumi nada zupie ostatecznego rysu i wyrazistości smaku 👌

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Cebulę kroimy w piórka i smażymy na maśle 4-5 minut. Dodajemy pokrojone na części pietruszki i seler i podsmażamy kolejne 4-5 minut. Zalewamy wodą (ok. 1,2 litra), dodajemy przyprawy, solimy, gotujemy ok. 15-20 minut ( do miękkości warzyw – w zależności od wielkości kawałków).
  • Wyjmujemy liść i ziele, blendujemy / miksujemy zupę dokładnie, dodajemy masło orzechowe lub tahini, doprawiamy do smaku. I gotowe!
  • Serek halloumi kroimy na plastry lub w słupki i smażymy krótko do zrumienienia z obu stron. Koperek siekamy drobno i dodajemy na talerze.