Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
30 Mins
Total Time:
40 Mins
Zupa pieczarkowa, najzwyklejsza na świecie, a pyszna i sycąca. Zamiast ziemniaków czy makaronu proponuję gnocci (udało mi się kupić takie maleńkie w Aldi, ale nie są w standardowej sprzedaży, niestety ☹ ), po mięciutkie kluseczki podrasowują przyjemność z jedzenia tej zupy 👍
Używając PASTY WARZYWNEJ wykonanie tej zupy to sama przyjemność – szybko i prosto, a do tego smacznie i aromatycznie, bo pasta jest naprawdę fantastyczna ❗ W sklepach można już dostać nawet pokrojone w plasterki pieczarki, to jeszcze bardziej przyspiesza przygotowanie obiadu 🥇
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy w naczyniu, aż odparuje woda. Dodajemy masło, podsmażamy ok. 3-4 minut.
- Cebulę kroimy w kosteczkę, dorzucamy do pieczarek, podsmażamy jeszcze 3-4 minuty.
- Wlewamy wodę (ok. 1,5 litra), dodajemy pastę warzywną i przyprawy, gotujemy ok. 15 minut. Wsypujemy kluseczki i gotujemy do jego miękkości – w zależności od opisu na opakowaniu.
- Wlewamy mleko, doprawiamy do smaku. Jeśli zupa wyszła za gęsta (choć ma być gęsta!), można dolać przegotowanej wody. I gotowe!