ZUPA PIECZARKOWA z kluseczkami

382 Views
zupa pieczarkowa z kluseczkami ziemniaczanymi gnocci mini
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 40 Mins

Zupa pieczarkowa, najzwyklejsza na świecie, a pyszna i sycąca. Zamiast ziemniaków czy makaronu proponuję gnocci (udało mi się kupić takie maleńkie w Aldi, ale nie są w standardowej sprzedaży, niestety ☹ ), po mięciutkie kluseczki podrasowują przyjemność z jedzenia tej zupy 👍

Używając PASTY WARZYWNEJ wykonanie tej zupy to sama przyjemność – szybko i prosto, a do tego smacznie i aromatycznie, bo pasta jest naprawdę fantastyczna W sklepach można już dostać nawet pokrojone w plasterki pieczarki, to jeszcze bardziej przyspiesza przygotowanie obiadu 🥇

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy w naczyniu, aż odparuje woda. Dodajemy masło, podsmażamy ok. 3-4 minut.
  • Cebulę kroimy w kosteczkę, dorzucamy do pieczarek, podsmażamy jeszcze 3-4 minuty.
  • Wlewamy wodę (ok. 1,5 litra), dodajemy pastę warzywną i przyprawy, gotujemy ok. 15 minut. Wsypujemy kluseczki i gotujemy do jego miękkości – w zależności od opisu na opakowaniu.
  • Wlewamy mleko, doprawiamy do smaku. Jeśli zupa wyszła za gęsta (choć ma być gęsta!), można dolać przegotowanej wody. I gotowe!