ZUPA PIECZARKOWA z koprem

315 Views
zupa pieczarkowa z koprem
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 30 Mins

Zupa pieczarkowa kryje w sobie wiele możliwości – okazuje się, że pieczarki można komponować z wieloma innymi warzywami, nie tylko tradycyjnie z jarzynami. Tym razem z fenkułem – koprem włoskim – i wierzcie, że zupa smakuje wyśmienicie!

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy w naczyniu, aż odparuje woda. Dodajemy masło, podsmażamy ok. 5 minut.
  • Cebulę kroimy w kosteczkę lub cienkie piórka, dorzucamy do pieczarek, podsmażamy kolejne ok. 5 minut.
  • Fenkuł kroimy cienko i drobno i dodajemy do naczynia razem z bulionem i nacią. Nieco dosalamy. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. W połowie gotowania (lub wg przepisu na opakowaniu) dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku. I gotowe!