Category: NA OBIAD, NA ZIELONO, ZUPA
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Zupa pieczarkowa kryje w sobie wiele możliwości – okazuje się, że pieczarki można komponować z wieloma innymi warzywami, nie tylko tradycyjnie z jarzynami. Tym razem z fenkułem – koprem włoskim – i wierzcie, że zupa smakuje wyśmienicie!
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy w naczyniu, aż odparuje woda. Dodajemy masło, podsmażamy ok. 5 minut.
- Cebulę kroimy w kosteczkę lub cienkie piórka, dorzucamy do pieczarek, podsmażamy kolejne ok. 5 minut.
- Fenkuł kroimy cienko i drobno i dodajemy do naczynia razem z bulionem i nacią. Nieco dosalamy. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. W połowie gotowania (lub wg przepisu na opakowaniu) dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku. I gotowe!