Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
45 Mins
Total Time:
55 Mins
Ribollita to ZUPA TOSKAŃSKA, na którą trafiłam przypadkiem i od razu ją ugotowałam. Trafiła już do jadłospisu i jej wersje na pewno będą pojawiać się jeszcze nie raz. Tym razem mając w lodówce tatara, którego trzeba było wykorzystać, użyłam go zamiast kiełbasy i to był bardzo dobry pomysł – kawałki mięsa po podsmażeniu z cebulka, idealnie uzupełniły smak zupy 🎯
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na szklisto.
- Mięso rozdrabniamy widelcem na małe kawałki i dorzucamy do cebuli. Podsmażamy ok. 5 minut, mieszając.
- Marchewkę i pietruszkę kroimy w cieniutkie plasterki, dorzucamy do naczynia, zalewamy wodą (ok. 3 litry), dodajemy przyprawy i sól (1 łyżeczka) i gotujemy ok. 20 minut.
- Ziemniaki (i kalarepki, jeśli dodajemy) kroimy w małą kostkę, dorzucamy do zupy i dalej gotujemy 20 minut. I gotowe!