ZUPA ROSOŁOWA z fenkułem

339 Views
zupa rosołowa z fenkułem
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 1 Hr 50 Mins Total Time: 2 Hr

Zupa rosołowa z fenkułem wzbogaca tą naszą – podobno – polską ulubioną zupę w dodatkowe składniki odżywcze, a jednocześnie nadaje innego wymiaru smakowego. Osobiście bardzo przepadam za fenkułem, trochę ostatnio o nim zapomniałam, może nie było go w sklepach? Tak czy inaczej teraz rzuca mi się w oczy i praktycznie jedną sztukę mam w lodówce cały czas 😊

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Mięso zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy przyprawy, solimy, gotujemy 1 godzinę.
  • Marchewkę i pora kroimy w plasterki, pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z fenkuła wykrawamy twardy środek (jak głąb z kapusty), kroimy w cienkie piórka lub nieco drobniej. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy 30-40 minut.
  • Jeśli dodajemy ziemniaki, kroimy je w niedużą kostkę i dodajemy do zupy na 10 minut przed końcem gotowania.
  • Mięso z kości obieramy i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną zieloną cebulką na talerzach. I gotowe!