Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
1 Hr 50 Mins
Total Time:
2 Hr
Zupa rosołowa z fenkułem wzbogaca tą naszą – podobno – polską ulubioną zupę w dodatkowe składniki odżywcze, a jednocześnie nadaje innego wymiaru smakowego. Osobiście bardzo przepadam za fenkułem, trochę ostatnio o nim zapomniałam, może nie było go w sklepach? Tak czy inaczej teraz rzuca mi się w oczy i praktycznie jedną sztukę mam w lodówce cały czas 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mięso zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy przyprawy, solimy, gotujemy 1 godzinę.
- Marchewkę i pora kroimy w plasterki, pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z fenkuła wykrawamy twardy środek (jak głąb z kapusty), kroimy w cienkie piórka lub nieco drobniej. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy 30-40 minut.
- Jeśli dodajemy ziemniaki, kroimy je w niedużą kostkę i dodajemy do zupy na 10 minut przed końcem gotowania.
- Mięso z kości obieramy i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną zieloną cebulką na talerzach. I gotowe!