ZUPA Z KALAREPY Z KOPERKIEM

502 Views
zupa z kalarepy i marchewki z koperkiem i malutkimi gnocci
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 25 Mins

Zupa koperkowa z kalarepy – te dwa składniki pasują do siebie idealnie, więc danie smakuje wybornie 🥇 A dodatek maleńkich, mięciutkich kluseczek ziemniaczanych (ja używam gotowych gnocci) sprawia, że zupa jest delikatna i na dodatek wygląda niezwykle smakowicie 😊

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Cebulę kroimy drobno, podsmażamy na maśle ok. 5 minut.
  • Marchewki kroimy w cienkie plasterki, dorzucamy do cebuli, krótko obsmażamy.
  • Kalarepę kroimy w słupki lub w kostkę, dodajemy do warzyw. Zalewamy wodą (ok. 1,2 litra), solimy (na początek 2 łyżeczki), dodajemy chili. Gotujemy ok. 15 minut.
  • Wrzucamy gnocci, zagotowujemy, zdejmujemy z pieca, wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku. I gotowe!