Category: NA OBIAD, NA ZIELONO, ZUPA
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
15 Mins
Total Time:
25 Mins
Zupa koperkowa z kalarepy – te dwa składniki pasują do siebie idealnie, więc danie smakuje wybornie 🥇 A dodatek maleńkich, mięciutkich kluseczek ziemniaczanych (ja używam gotowych gnocci) sprawia, że zupa jest delikatna i na dodatek wygląda niezwykle smakowicie 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy drobno, podsmażamy na maśle ok. 5 minut.
- Marchewki kroimy w cienkie plasterki, dorzucamy do cebuli, krótko obsmażamy.
- Kalarepę kroimy w słupki lub w kostkę, dodajemy do warzyw. Zalewamy wodą (ok. 1,2 litra), solimy (na początek 2 łyżeczki), dodajemy chili. Gotujemy ok. 15 minut.
- Wrzucamy gnocci, zagotowujemy, zdejmujemy z pieca, wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku. I gotowe!