ZUPA ZIEMNIACZANA z koprem włoskim

388 Views
zupa ziemniaczana z nacią kopru włoskiego z białą rzodkwią kiełbasą i śmietanką
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 30 Mins

Zupa ziemniaczana to klasyka – jednak zwykle jest doprawiona kminkiem lub majerankiem. Tym razem jednak kiełbasiany standard połączyłam z koprem włoskim. Fenkuł, dzięki swojemu aromatowi i słodyczy, całkowicie zdominował smak i zapach zupy. Smakuje nieziemsko dobrze

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Boczek kroimy w słupki, kiełbaski w plasterki, podsmażamy na maśle/oliwie.
  • Ziemniaki kroimy w małą kostkę, wrzucamy do mięsiwa i smażymy ok. 5 minut, często mieszając.
  • Bulwę fenkuła lub rzodkiew kroimy w niewielkie plasterki, dorzucamy do ziemniaków. Zalewamy gorąca wodą (1,0 litra), solimy, gotujemy jeszcze kilka minut (do miękkości ziemniaków).
  • Nać kroimy drobno i wrzucamy do zupy, podgrzewamy jeszcze chwilę. Wlewamy mleko, doprawiamy do smaku. I gotowe!